/  HD HLS Serie

Hybrid Line Source

  • Passieve 2-weg luidspreker met 2x LF neodymium / LineSource neodymium
  • Stralingshoek 100° x 40°
  • Innovatieve hybride hoorn, basreflex, coaxiale behuizing
  • Extreme geluidsdruk tot 144dB
  • Cilindrische golven emissiekarakteristiek

 

Revolutionaire HybridLineSource-technologie

De hybride lijn source-technologie is ontwikkeld door Harmonic Design, uniek in de wereld, een nieuw speaker concept. Het verminderd drastisch de transport lasten en de kwaliteit van het geluid wordt naar een nieuw niveau van uniformiteit en vrijheid van vervorming gebracht. De hybridelijn bronsysteem waarbij twee speciaal ontwikkelde high-10“- en 12” voorzien neodymium woofer in de woofer / midrange een rendement van 107 (HD HLS20) reeds bereikte en 108dB (HD HLS24).

 

Krachtige LineSource-eenheid maakt het verschil

De zeer grote afmetingen van de tweeter unit is een lijn bronapparaat, zoals bekend uit leidingreeksen, bestaat uit drie of vier 1.4“ neodymium compressiedrivers met speciaal polymeer membraan. Het is gekoppeld met shaper wave, een cilindrische golffront en met een verticale geluid om een openingshoek van 40° te produceren. Het bereik van het HybridLineSource-systeem is vergelijkbaar met een LineArray. Vanwege de symmetrische, coaxiale structuur is het horizontale stralingsgedrag vrij van interferentie in het overdrachtsgebied en absoluut uniform over een hoekbereik van 100°. Dubbel hangen wordt overbodig.

 

Opnieuw gedefinieerde efficiëntie

Het innovatieve en unieke ontwerp van de behuizing zorgt voor een enorme efficiëntie, compacte afmetingen en een onvervormde maximale geluidsdruk van meer dan 144 dB. Het HD HLS24 HybridLineSource-systeem stelt nieuwe normen in alle disciplines in de dubbele 12“-klasse. Door de LineSource-eenheid te gebruiken met verschillende krachtige hoogfrequente drivers wordt de vervorming tot een absoluut minimum herleid en zijn er enorme reserves beschikbaar voor het klinken van grote afstanden. Het speciale SuperVentedDesign maakt stand-alone toepassingen mogelijk zonder extra subwoofersystemen voor dynamische weergave en breedbandweergave tot 60 Hz in fullrange-modus.

 

Eenvoudig te combineren

Het mechanische ontwerp maakt toepassingen op een statief of gevlogen verticale arrays van maximaal drie elementen mogelijk. De angulatie tussen de afzonderlijke luidsprekers nauwkeurig instelbaar van 5° op de geïntegreerde FastRig rigging in stappen van 5° tot 20° bedragen.

 

Operationele veiligheid en audiofiele kwaliteit

De operatie vindt plaats uitsluitend via een Harmonic Design System versterker en staat garant voor uitstekende prestaties en compatibiliteit. Dit wordt zelfs onder ongunstige omstandigheden en maximale efficiëntie op het vlak van energieverbruik, verpakking en output gedaan. Maximaal twee luidsprekers kunnen per kanaal worden bediend via de versterkers van het Harmonic Design-systeem. Een optionele passieve fase-geoptimaliseerde cross-over maakt een snelle en eenvoudige bediening op slechts één versterkerkanaal mogelijk. De 2-weg BI-AMP modus zorgt voor een unieke neutraliteit en compromisloze high-end geluid en wordt aanbevolen voor alle maximale niveau eisen.

 

Verfijnde accessoires besparen tijd en geld

De HD RF3 wordt tuigage gestel en stand kantelen adapter tegelijkertijd zowel voor het opnemen van een luidspreker op een walstuig met een nauwkeurig geregelde helling in stappen van 1° van 0° – kan gebruikt 20° voor een verticale reeks van maximaal drie sprekers. Dit zorgt voor de grootst mogelijke flexibiliteit van dagelijks veranderende public address-taken met tegelijkertijd lagere extra kosten.

 

Sonic-systeem

De TourSys-systemen zijn verkrijgbaar als perfect afgestemde allround PA-systemen, bestaande uit topluidsprekers, subwoofers en systeemversterkers. Verschillende TourSys-systemen kunnen worden uitgebreid naar een groot systeem om geluidsversterking te realiseren met maximaal 5.000 luisteraars.